Agressieregulatie

Het is soms hartstikke moeilijk om met je emoties om te gaan en misschien is boosheid wel de moeilijkste emotie van allemaal! Vandaar dat we op Hoeve de Kaolder een training geven die gericht is op het omgaan met boosheid en agressie. 

Wie? 
De training wordt gegeven door een professional van Hoeve de Kaolder. 

Wat? 
Een training voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar die op welke manier dan ook moeite hebben met het hun agressie. Vaak betekent dit dat kinderen snel boos worden of ineens heel erg boos worden, terwijl dit een wat overdreven reactie lijkt. Ze hebben moeite met het inschatten van de situatie en zodra ze zich bedreigd voelen, reageren ze boos. 

Het doel van de training is kinderen bewust te maken van hun emoties en agressie en hen te helpen om momenten waarop ze boos worden te leren herkennen. Van daaruit kunnen ze ook hun reactie aanpassen. Dit helpt hen uiteindelijk makkelijker contact met andere kinderen te kunnen maken en houden. 

Waar? 
Hoeve de Kaolder te Baexem 

Hoe? 
Met behulp van verhaaltjes, rollenspellen, oefeningen en opdrachten wordt kinderen geleerd hoe ze hun boosheid voelen aankomen, hoe ze zichzelf makkelijker kunnen beheersen en op welke alternatieve manieren ze in bepaalde situaties kunnen reageren. De training wordt gegeven in kleine groepjes (2-4 kinderen), waarin de kinderen met elkaar en van elkaar kunnen leren. Het zullen ongeveer 6-8 bijeenkomsten zijn. 

Kosten: Deze training kan vergoed worden vanuit het PGB en ZiN.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.