Dagbesteding

Dagbesteding op Hoeve de Kaolder bestaat uit een (mid)dag op en/of rond onze locatie. We bieden dagbesteding op alle dagen van de week. Van maandag t/m vrijdag zijn dit dagdelen aansluitend aan schooltijden. In het weekend zijn dit hele dagen.

Binnen onze structuur hanteren we een tweetal leeftijdsgroepen:

  • de blauwe groep (5-9 jarigen)
  • de gele groep (10 jaar en ouder)

De begeleiding vindt plaats in groepen van 5 jongeren met 1 begeleider. Individuele begeleiding (1 begeleider met 1 jongere) is ook mogelijk op de dagbesteding.  Onze locatie is zo ingericht dat de blauwe groep en de gele groep gescheiden zijn.

Wij bieden een divers scala aan activiteiten, waarin de jongeren uitgedaagd worden in het ontwikkelen van meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. We helpen onze jongeren om sociale contacten aan te gaan / te onderhouden, om inzicht te krijgen in hun eigen functioneren en hebben we hierbij aandacht voor de emotieregulatie.


Onze locatie biedt een speelweide, waar de jongeren o.a. kunnen genieten van onze stormbaan, trampoline springen, schaken en voetballen, een sportruimte en een professionele keuken, waar gezamenlijk met jongeren gebakken wordt en maaltijden bereid worden voor de avond

Ook is er een speciale muziekruimte met drumstel en keyboard voor de muziekliefhebber en een creatieve ruimte waarin jongeren oa. kennis mogen maken met kleien, vilten en speksteen.

Onze locatie biedt ook diercontacten met o.a. konijnen en kippen.
Mocht de jongere zich even rustig willen terugtrekken dan is dit ook mogelijk.

Vanwege de ruimte kunnen wij meerdere jongeren tegelijk ontvangen. Hierdoor is er altijd een kameraadje bij waarmee de jongere kan samenspelen. Daarnaast staat het werken aan persoonlijke doelen bij ons voorop, waarbij de jongere al spelende leert en van een leuke tijd geniet op Hoeve de Kaolder! 

 

Aan- en/of afmelding voor dagbesteding dient altijd tijdig en bij voorkeur per mail (administratie@hoevedekaolder.nl) te geschieden. In overleg met onze administratie wordt altijd gezocht naar een passende oplossing. Wilt u de jongere afmelden, geef dit dan uiterlijk 48 uur van te voren door aan onze administratie.

 

Voor meer informatie over dagbesteding en het tijdelijk verblijf kunt u terecht bij zorgcoördinator Rob Peeters (r.peeters@hoevedekaolder.nl 0475-451701). In overleg met hem wordt een intake ingepland om de precieze hulpvraag helder te krijgen.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.