Dagbesteding

Dagbesteding op Hoeve de Kaolder bestaat uit een (mid)dag op en/of rond onze locatie. We bieden dagbesteding op alle dagen van de week. Van maandag t/m vrijdag zijn dit dagdelen aansluitend aan schooltijden. In het weekend zijn dit hele dagen.

Binnen onze structuur hanteren we een tweetal leeftijdsgroepen:

  • de blauwe groep (5-9 jarigen)
  • de gele groep (10 jaar en ouder)

De begeleiding vindt plaats in groepen van 5 jongeren met 1 begeleider. Individuele begeleiding (1 begeleider met 1 jongere) is ook mogelijk op de dagbesteding.

Wij bieden een divers scala aan activiteiten, waarin de jongeren uitgedaagd worden in het ontwikkelen van meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. We helpen onze jongeren om sociale contacten aan te gaan / te onderhouden en om inzicht te krijgen in hun eigen functioneren.

Onze locatie biedt een speelweide, waar de jongeren o.a. kunnen skelteren, trampoline springen en voetballen, een sportruimte en een professionele keuken, waar gezamenlijk met jongeren gebakken wordt en maaltijden bereid worden voor de avond. Ook is er een speciale muziekruimte met drumstel en keyboard voor de muziekliefhebber. Onze locatie biedt ook diercontacten met o.a. konijnen en cavia’s.
Mocht de jongere zich even rustig willen terugtrekken dan is dit ook mogelijk.

Vanwege de ruimte kunnen wij meerdere jongeren tegelijk ontvangen. Hierdoor is er altijd een kameraadje bij waarmee de jongere kan samenspelen. Daarnaast staat het werken aan persoonlijke doelen bij ons voorop, waarbij de jongere al spelende leert en van een leuke tijd geniet op Hoeve de Kaolder! 

Aan- en/of afmelding voor dagbesteding dient altijd tijdig en bij voorkeur per mail (administratie@hoevedekaolder.nl) te geschieden. In overleg met onze administratie wordt altijd gezocht naar een passende oplossing. Wilt u de jongere afmelden, geef dit dan uiterlijk 48 uur van te voren door aan onze administratie.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.