Nieuws 

vrijdag 16 september 2011

Informatie kookclub

Kookclub van Koken voor iedereen

Koken voor iedereen organiseert op Hoeve de Kaolder kookclubs.
1 keer per maand komen kinderen of jongeren bij elkaar in de keuken van hoeve de Kaolder om te koken en te bakken. Dit zijn allemaal kinderen die het leuk vinden om te koken, te bakken of met eten bezig te zijn. De kooklessen worden begeleid door een ervaren kookdocente uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs en eventueel vrijwilligers.

De lessen duren anderhalf tot 2 uur, afhankelijk van de leeftijdsgroep.

Tijdens de kooklessen wordt er door iedereen zelf een gerecht bereid. Iedereen maakt bijvoorbeeld een eigen pan soep of een eigen pan met nasi.
Wel wisselen we vaak de gerechten uit met andere kinderen in onze groep, zodat we meerdere gerechten kunnen proeven en we ook gezamenlijk een complete maaltijd kunnen maken. Tevens wordt er zo vaak al ongemerkt samengewerkt en overlegd.

Het koken gebeurd aan de hand van recepten die volledig zijn uitgeschreven op een niveau dat geschikt is voor kinderen met autisme, ADHD of een aanverwante stoornis. Deze recepten krijgen de kinderen ook mee naar huis, zodat ze thuis ook nog eens het gerecht kunnen klaarmaken, als ze dat leuk vinden.

Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten en opgeruimd. Hierbij is er natuurlijk ook aandacht voor de sociale interactie die ontstaat tijdens het eten.

Vaak gaat er aan het einde van de les ook nog iets te eten mee naar huis. Het thuisfront kan zo mee proeven van de gerechten. De kinderen zijn meestal erg trots op het resultaat en stralen dan ook als ze thuis kunnen laten proeven wat ze hebben gekookt.

Naast het gezellig bezig zijn met koken, werken we ondertussen aan andere doelstellingen, zoals samenwerken, zelfvertrouwen, vragen stellen en bijvoorbeeld op je beurt wachten. Ook is er veel aandacht voor de sociale interactie. Deze doelstellingen worden tijdens een intake-gesprek afgesproken.

  • De kinderkookclub tot 12 jaar kost €35,- per les. Er zijn dit schooljaar 10 lessen.
  • De kookclub voor jongeren (vanaf 12 jaar) kost €38,-. Er zijn dit schooljaar 11 lessen.

Wilt u graag meer informatie, wilt u de data weten van de kookclubs, of een keertje komen kijken of meedoen, neem dan contact op met hellen@kokenvooriedereen.nlof bel Hellen op 06-27477595.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.